Platform Duurzame Eiwitten

Plantaardige Proteïnen

Het afgelopen decennium werkte producenten aan de kwaliteit en het assortiment van ‘groene’ eiwitproducten, vaak van plantaardige oorsprong. Veel innovatieve concepten vonden hun weg naar de markt. Van letterlijk groene eiwitinnovaties als algen, zeewier en Waterlinzen (gecontrolleerd geproduceerde eendenkroos) tot lupine, Nederlands geteelde soja en andere herontdekte peulvruchten.

Nieuwe afzetkanalen zijn aangeboord. Veranderende consumentengewoontes en voorkeuren maken dat niet alleen de retail en catering zich wil onderscheiden met duurzame eiwitproducten, ook de horeca en festivals zien marktkansen en bieden steeds meer lekkere en gezonde proteïne-variaties aan.

Groene eiwitproducten beleefden de afgelopen jaren een imago-omslag. Ze passen bij een moderne, duurzame en gezonde lifestyle. Het flexitarisme is algemeen ingeburgerd, een jonge generatie omarmt het ‘nieuwe’ eten.

Het Planeet is het informatieloket voor iedereen die meer wil weten over duurzame eiwitten en de eiwittransitie. Producten, aanbieders, duurzaamheidsinformatie etc.. Stel je vraag via info@hetplaneet.nl en we brengen je in contact met de ondernemer, onderzoeker of andere expert die jou verder helpt.