Platform Duurzame Eiwitten

#Schnitzelgate: Reactie Het Planeet

Woordvoerder Jeroen Willemsen reageert op de ophef dit na de oproep van twee VVD Kamerleden om de namen van vegetarische producten te veranderen:

“Het is een non-issue en nergens op gebaseerd”, zegt woordvoerder Jeroen Willemsen van Het Planeet, de branchevereniging voor duurzame eiwitproducten. “Ik sprak zojuist met Vivera dat één miljoen verpakkingen met vegetarische producten per week produceert. Het bedrijf heeft nog nooit reacties over verwarring bij consumenten gehoord. Wel vertelden consumenten dat de smaak en textuur van de vegetarische producten erg op vlees lijken.”

Potentie vleesvervangers

Het valt Willemsen tegen van de VVD: juist de liberalen zouden het enorme potentieel moeten zien van vleesvervangers, peulvruchten en andere plantaardige alternatieven waar Nederland zo sterk in is. “Ook steeds meer vleesfabrikanten breiden hun assortiment steeds verder uit met vleesvervangers.”

Willemsen noemt als voorbeeld fabrikant Bobeldijk uit Deventer dat zijn naam veranderde van Bobeldijk Meat Company naar Bobeldijk Food Group. “Omdat het bedrijf inmiddels meer dan de helft van zijn omzet haalt uit vleesvervangers.”

Bron: VMT